Stor forskel på alkoholbehandlinger

Alkoholbehandlinger i DanmarkDet er ikke alle alkoholbehandlinger til der er lige populære i den danske kultur. Det viser nye tal, der har kigget på udbud og efterspørgsel man kan gøre brug af som alkoholmisbruger. Undersøgelsen konkluderer bl.a., at størstedelen benytter sig af ganske få behandlinger i Danmark, da de egner sig bedst til den kultur og ramme, de fleste alkoholmisbrugere lever i. Det er meget tydeligt, at de behandlingsmetoder og former, der er mest populære i Danmark, er de, hvor misbrugeren skal omstille sig mindst muligt. Her finder vi to tydelige eksempler:

  • Antabus alkoholbehandlinger
  • 6-dages Modellen

Sådan fungerer de to populære alkoholbehandlinger

Som tidligere nævnt er der øjensynligt en meget tydelig grund til at netop antabusbehandlinger og seks-dages-modellen er populære. Disse gør det nemlig meget nemt at have en helt normal hverdag, mens man er i behandling. Når man er på antabusbehandling, skal man blot huske at tage medicinen, hvorefter man ikke må indtage alkohol. Dette betyder dog også, at man ikke får håndteret de ting, der har ledt op til et alkoholmisbruget, som gør, at man aldrig får behandlet dybden i de problemer, man har. Derfor opnår særlig mange mennesker ikke en positiv effekt af behandlingen. Faktisk er procentdelen af mennesker, der er på antabusbehandling og derefter stopper et misbrug helt nede på to procent.

Læs også:

Alkoholbehandlinger er mere end bare Antabus

Flere alkoholbehandlere mener da også, at Antabus ikke kan erstatte alkoholbehandlinger. Det bør istedet ses på som et supplement til en alkoholbehandling og bør derfor aldrig stå alene. Dette kan f.eks. være en kombination imellem Antabus og 6-dages Modellen. Her får man taget fat i sine problemer, mens man stadig kan passe sit normale liv. Man skal blot afsætte en uge, hvor man kan tage intensivt fat i de problemer, der ligger til grunds for ens alkoholmisbrug. Af de mest populære behandlinger, er denne derfor i høj grad at foretrække.

Netop af denne grund, kan det være en stor del at opfordre pårørende til at vælge denne metode, selvom man måske allerede er indstillet på, at man vil tage en medicinsk behandlingsmetode, som for eksempel antabus-metoden. Det skal dog understeges, at det altid anbefales at henvende sig til de alkoholbehandlere og rådgivere, der sidder på de danske behandlingscentre. Her kan man få professionel og gratis alkoholrådgivning hele døgnet, hvilket er noget som alle kan gøre brug af.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter