Skattesagskommissionen har afgivet beretning

Skattesagskommisionen har afgivet beretningKommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har den 3. november 2014 afleveret deres beretning til justitsministeren.

Skattesagskommissionens beretning omfatter resultaterne af kommissionens arbejde. Kommissionen konkluderer blandt andet, at 2 embedsmænd har brudt tavshedspligten, at der er forekommet en stor lækage til pressen, og der er opgivet urigtige oplysninger til Ombudsmanden i Folketinget.

På et område har kommissionen ikke lavet ansvarsvurderinger, hvilket især gælder sagen der omhandler korrespondancen imellem myndighederne og Ombudsmanden i Folketinget, hvor kommissionen selv har redegjort for begivenhedsforløbet. Beretningen kan findes på Justitsministeriets hjemmeside.

Baggrund

Den 3. november 2014 afgav Skattesagskommissionen deres beretning.

Kommissionen havde som opgave, at undersøge og gengive sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag, heriblandt den korrespondance den var fundet sted mellem myndighederne og ombudsmanden i sagen. Kommissionen blev etableret for at komme til bunds i anklagerne om politisk indblanding og flere alvorlige brud på tavshedspligten.

Kommissionen skulle dermed værne om de grundlæggende principper med stor opbakning fra Folketinget, der ønskede at få foretaget en uafhængig undersøgelse og klarlægning af sagen. Kommissionen blev etableret den 12. marts 2012 med opgaven, at berette for det samlede begivenhedsbeløb, hvad forvaltningsmyndigheder havde foretaget sig i skattesagen.

Derudover skulle kommissionen undersøge og aflægge rapport for den korrespondance mv. der havde været imellem myndighederne og Folketingets Ombudsmand.

Skattesagskommissionen har den 3. november 2014 afsluttet deres arbejde. Beretningen kan findes på Justitsministeriets hjemmeside.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter