Nyt forslag: Køreprøver skal privatiseres

Politikere vil lægge køreprøver over til private køreskoler.

Køreprøver bliver måske snart lagt over til de private køreskoler.

Flere politikere er positive overfor tanken om at privatisere køreprøver. Det vil de gøre ved at lægge prøverne over til for eksempel gamle kørelærere og politifolk. Grunden til, at de nævner dem, er, at de vil have en grundlæggende viden om færdselsloven. Desuden vil især gamle politikere selv sagt have en stor viden indenfor området, da de jo tidligere har været i erhvervet.

Forslaget er blevet fremlagt, fordi man fra politisk side gerne vil fjerne ansvaret fra politiet, så de kan bruge ressourcerne på andre og måske vigtigere ting. Ikke at køreprøver ikke er vigtige, men det kan, ifølge politikkerne, godt klares lige så godt ude i det enkelte køreskoler.

Med forslaget kigger man også mod tidligere erfaringer. Nærmere bestemt mod dengang, man valgte at privatisere synet af motorkøretøjer. Den model virkede så godt, at man foreslår at gøre det på samme måde med køreprøverne.

Private køreprøver – ikke kun positivt

Der er dog ikke kun positive ting ved den model, der blev brugt, da man rykkede synet af motorkøretøjer fra politiet og over til private. Der opstod nemlig nogle konkurrenceproblemer. Flere firmaer har nemlig gjort en forretning ud af at godkende biler, der ellers måske ikke ville være blevet godkendt, fordi de så får flere penge i kassen. Og det er en af de bekymringer, som kørelærerne har for forslaget om at privatisere køreprøver.

Dette kan for dem godt blive et problem. Private kan nemlig have en tendens til at snyde – noget som politiet selv sagt ikke gør. Hvis man kan holde det problem væk, ser de dog grundlæggende positivt på, at private kan lave forretning ud af at lave køreprøver. Det vil nemlig betyde, at de lange ventetider, som de seneste år har været et enormt problem, kan blive bragt ned. Hvis private får lov, så vil der nemlig være flere, der kan lave deres egen virksomhed, hvilket vil betyde, at der er flere, der kan tage sig af køreprøverne landet over. Det vil i sidste ende kunne få bugt med utilfredse køreskoleelever, som ikke bliver taget op til prøve. Og hvis der kommer ordentligt tilsyn med det, vil det heller ikke betyde noget for kvaliteten. Dermed vil det være en win/win for alle parter.

Hvis køreprøver ender med at blive privatiseret, så vil det løsne politiet, så de kan klare andre og vigtigere politiopgaver. Derudover vil det give flere mulighed for at lave en forretning ud af det.

Køreprøver bliver måske privatiserede, men for at komme til en prøve, skal du først have fundet den rigtige køreskole. Nedenfor kan du finde mere information om sagen samt generel viden om køreskoler samt kørekort:

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter