Ny aftale: Håndværkerfradraget er aktuel igen

Håndværkerfradrag til elektriker og andre ydelser.Den tiltrådte Vestre-regering kunne allerede mandag fortælle, at den første politiske aftale kom på plads. Det er aftalen om håndværkerfradraget der nu bliver genindført med tilbagevirkende kraft. Det er Vestre, Konservative og Dansk Folkeparti der har indgået aftalen med SF og Alternativt. Håndværkerfradraget stiger endvidere fra 15.000 til 18.000 kroner i 2016 og 2017 og vil samtidig få en langt grønnere profil. Det betyder bl.a. at der vil være 3.000 kroner mere at hente i fradrag, såfremt man laver klimaforbedringer på sin bolig, f.eks. ved at skifte til bedre isoleret vinduer, installation af solceller (kun til privat) og generelt reducerer boligens energiforbrug. De 12.000 vil være øremærket til håndværkerydelser imens de resterende 6.000 må gå til serviceydelser, f.eks. hjælp til rengøring.

Læs også: Håndværkerfradraget stiger til 18.000 kroner

Spar penge på en elektriker med håndværkerfradraget

Bl.a. vil man kunne få fradrag i forbindelse med fornyelse eller reparation af el-installationer. Det er dog ikke muligt at trække materialer fra, der skal bruges af elektrikeren til udførelse af arbejdet. Mange forbrugere har dog allerede god indsigt i mulighederne og der er i mange tilfælde gode penge at spare, hvorfor flere kan se frem til en billig elektriker. Kontakter du idag en autoriseret elektriker, kan de fleste el-installatører informere dig om hvilke muligheder der foreligger i forhold til netop dit byggeprojekt. Flere el-installatører er endvidere enige om, at den “nye” aftale vil sætte yderligere gang i væksten og vil resultere i et boom i henvendelser sidst på året.

Sådan sparer du penge på din elektriker

Der er mange opgaver, hvor det er nødvendigt at inddrage en el-installatør, når man har et igangværende byggeprojekt. Når det kommer til håndværkerfradraget, er det derfor en lang række el-opgaver, der er dækket, hvis man vil spare lidt penge. Disse el-opgaver er en lang pallet af forskellige ting og specialer.

Det er meget let, hvis man vil finde ud af, om den el-opgave, man står med, er dækket. På SKAT’s hjemmeside kan man finde en lang oversigt, der viser alle de opgaver, hvor man kan benytte håndværkerfradraget. Her kan man se alle de ting, der er dækket. Listen over el-opgaver, der ikke er dækket, kan også hurtigt beskrives. Den er nemlig ikke så lang.

Her kan du ikke spare penge på din elektriker

Skal elektrikerregningen nedsættes, er der nogle få punkter, som du ikke kan få hjælp til økonomisk. Her skal det først og fremmest fremhæves, at du kun kan benytte dig af fradraget, hvis du er privatperson. Det er altså ikke muligt at gøre elregningen billigere, hvis du agerer på vegne af din virksomhed.

Fradraget gælder heller ikke, hvis du skal have installeret eller udbedret antenneinstallationer, eller hvis du skal have sat anlæg op til udsugning. Udover dette, er det dog næsten alle andre opgaver, du kan få hjælp til. Dette indebærer blandt andet opgaver som for eksempel opsætning af spotlys, nye ledninger, installation af gulvvarme og brandsikring.

Husk at læse mere på SKATs hjemmeside, hvis du vil se præcis hvilke ydelser der er dækket ind under det grønne håndværkerfradrag, også fra 2016/2017.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter