Hæve/sænke skriveborde kan modvirke dårlig ryg

Mangler hæve/sænke skrivebord på arbejde.Er vigtigheden af et hæve/sænke skrivebord overvurderet? Man kan i hvert fald ikke undervurdere vigtigheden af at passe godt på sig selv og sin krop. Hvis man arbejder med et fag, der kræver mange timer foran en computer, er det endnu vigtigere, at man er aktiv ved siden af jobbet. Ud over at alle studier viser, at ens arbejdsmoral og humør stiger ved fysisk aktivitet, er det også vigtigt at holde sig i gang, så man ikke får skader af ikke at lave noget.

Er man ikke fysisk aktiv ved siden af jobbet, er det utrolig vigtigt, at man har mulighed for at ændre sin arbejdsstilling i løbet af dagen. Ellers kommer man til at sidde ’fast’, og det har specielt ryggen ikke godt af. Skaderne kan være varige og betyde, at du ikke kan komme til at nyde din pension til fulde, fordi du ikke tænkte dig om, mens du gik på arbejde og sparede op til netop pensionen. Derfor kan det være givet godt ud, at investere i et ergonomisk hæve/sænke skrivebord, som et forebyggende middel mod dårlig ryg.

Den elektriske højdeindstillingsfunktion betyder, at man i løbet af dagen kan variere sin arbejdsstilling. Taler du f.eks. meget i telefon, har du mulighed for at gøre bordet så højt, så du i princippet kan stå op og arbejde. Det kan lyde banalt, men det er utroligt vigtigt, at man ikke sidder i samme position dagen lang.

Alle virksomheder er interesserede i at have effektive medarbejdere. Men de er først og fremmest interesserede i at have sunde og raske ansatte, for ellers kan man ikke være effektiv på jobbet. Arbejdstilsynet anbefaler skriveborde, der kan indstilles højdemæssigt. Og hvis du arbejder på en arbejdsplads, der har flere forskellige ansatte, der arbejder ved samme bord i løbet af dagen, er det et lovkrav, at man benytter sig af hæve/sænke skriveborde eller lignende modeller.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter