Graffiti på facader er et problem i Odense

Grafitti på facade i Odense der trænger til en facaderens.

Grafitti på facader er et problem i Odense.

Overalt i Danmark er det muligt at se graffiti på facader rundt omkring i byerne. Nogle steder er det lovligt for graffitimalere at udfolde deres talent inden for et aftalt område, mens andre kommuner har en strengere tilgang til kunstarten.

Odense er et af de steder, hvor flere lokalpolitikere er trætte af den megen graffiti, der hærger gadebilledet og facader i byen. Således har flere luftet deres utilfredshed i årets løb. Unge odenseanere har ellers mulighed for at male på den grå betonmur ved Gammelsø, men det har ikke vist sig at være nok.

Fjern graffitimaling med en facaderens

Hvis du er en af dem, der ikke er fan af graffiti på dine facader, så er der flere tiltag, du kan tage i brug for at slippe af med malingen. En af de mest effektive måder involverer en facaderens.

Ved at anvende en facaderens på bygningens facader, kan man relativt nemt slippe af med graffitien. Det er nemt at anvende, men man skal være påpasselig, fordi produktet ofte indeholder stærke ingredienser til at opløse malingen med. Graffiti på murværk og beton skal dog ofte have en stærkere opblanding end andre facader. Husk også altid på, at når man arbejder med facaderensning, er det vigtigt at sikre sig, at det anvendte produkt er godkendt til anvendelse. At anvende en facaderens som ikke er godkendt kan være strafbart.

Hvis du er indehaver af facader, der gentagne gange er blevet overmalet med graffiti, kan det være en god idé at imprægnere overfladen efter rensning. Denne behandling virker på både murværk, træ, fliser og beton, hvilket gør den utroligt effektiv. Imprægneringen danner en usynlig film på overfladen, som gør at graffitien ikke kan trænge igennem og få fat i selve overfladen. Dette kan altså også afholde nogle for at gentage deres hærværk. Hvis du vil vide mere om brugen af algerens så kan du læse mere på Miljøstyrelsen.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter