Fugtskader ved dit gulvafløb kan blive dyrt

Utætte gulvafløb kan blive dyre at udbedre.

Gulvafløb med fejl kan give dyre skader.

Det kan være meget alvorligt, hvis dit badeværelse rammes af en fugtskade. Ikke nok med at det er super irriterende at skulle bruge kræfter på at udbedre skaderne, så er det også en stor økonomisk skade, der ofte er tale om. Fugtskader i vådrum er dog stadig meget hyppige, hvilket skyldes, at man der ikke bliver vedligeholdt ordentligt. Skaderne kan f.eks. komme fra utætheder omkring ens gulvafløb, så vandet resulterer i vandskader. Hvis man omvendt forstår at udføre en ordentlig vedligeholdelse af for eksempel et badeværelse, så er det ikke svært at undgå fugtskader.

Fugtskader opstår ofte på grund af forkert bygning

Et vådrum er ofte boligens dyreste lokale, når man gør det op i kvadratmeter. Det er samtidig her, at den største risiko for kostbare skader på boligen er størst. Det er derfor, at det er så vigtigt, at man husker at vedligeholde de vigtigste elementer. Det er dog ikke altid, at man kan vedligeholde sig ud af alting. Skader i for eksempel badeværelser opstår nemlig ofte fordi, at der har været en forkert opbygning af konstruktionerne. Det kan for eksempel være, at der er manglende beskyttelse mod materialer, der følsomme over for fugt. Det kan også være at gulvafløbet er blevet monteret forkert, hvilket vil kræve en helt ny installation og evt. reparation af allerede påførte vandskader.

Når man har med rør og samlinger at gøre, som man har i et badeværelse, skal man være klar over, at der på et tidspunkt vil opstå utætheder. Det gør der i hvert fald i langt de fleste tilfælde. Hvis installationerne er lavet på en sådan måde, at de ikke kan holdes øje med, kan det være meget alvorligt, hvis man rammes af fugtskader. Risikoen for, at utætheden udvikler sig stort og voldsomt er desværre meget høj, før at utætheden opdages. Og det er her, at det kan blive en kostelig affære at skulle udbedre skaderne i badeværelset. Derfor er det vigtigt, at man som husejer ved, hvor ens rør og samlinger er placeret.

Et utæt gulvafløb kan blive dyrt

Samtidig kan det også være svært at identificere, om man har problemer med rørene i forbindelse med ens gulvafløb. Et afløb er nemlig langt fra altid tilgængeligt i forhold til vedligeholdelse. Her kan det derfor være en god idé at kontakte et VVS-firma, hvis man har mistanke om utætheder. Et VVS-firma kan give gulvafløbet en grundig gennemgang, med henblik på at vurdere om der skal monteres et mere moderne afløb eller det eksisterende gulvafløb kan fikses, så skaderne ikke for lov at udvikle sig.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter