Flere danske unge har et misbrug med alkohol

Misbrug med alkoholUngdomskulturen i Danmark har gjort, at alt for mange har et misbrug med alkohol. Det er påstanden, som flere undersøgelser vælger at bringe, efter de har undersøgt de unge danskeres alkoholvaner. Kigger man nøgternt på det, kan det også se ud til, at der er noget om snakken. Vi har nemlig en meget anderledes alkoholkultur end rigtig mange andre lande, og de lande, der har en meget anderledes kultur end os, har også et væsentligt lavere forbrug af alkohol, end vi har. Man kan derfor spørge om to ting i forhold til de danske alkohollove.

  • Hvorfor må man i Danmark drikke så tidligt?
  • Hvordan er det, at man helt konkret opfordrer til et misbrug med alkohol i Danmark?

Derfor får flere danske unge et misbrug med alkohol

Kigger man på noget af forskningen, er der ingen tvivl om, hvorfor de danske unge er hurtige til at falde i et alkoholmisbrug end mange unge rundt omkring i verdenen. Det er nemlig tilladt meget tidligt at drikke i Danmark, og det har opbygget en holdning til, at det er okay at tage ud og fulde sig, selvom man måske først lige er blevet teenager. Derfor har Danmark også et dobbelt så højt antal af alkoholikere, end vores nabolande Norge og Sverige, der har en væsentligt strengere lovgivning, når det kommer til at købe alkohol.

Et godt eksempel på, hvordan kulturen kan være med til at bestemme, hvor meget alkohol man drikker, er Californien. Her har man nemlig et meget lavt alkoholforbrug blandt unge i forhold til kulturen, der ellers er meget løssluppen. Mange påpeger, at det mest er en stemning iblandt de unge, der fører til, at man ikke drikker meget. Her er det altså ikke lovgivning, der bliver snakket om. Uanset hvad, skal de ske noget, hvis der ikke skal være så mange danskere, der har et misbrug af alkohol.

Læs ogsåMere information om misbrug med alkohol

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter