El-branchen er klar til fremtidens udfordringer

Autoriseret elektriker på arbejde.Som alle andre brancher i år 2016 er el-branchen også nødt til at forandre sig og følge med tiden, hvis man ikke skal køres bagud i fremtiden. Selvom det kan være svært at spå længere ud i fremtiden, er der nogle, der forsøger, og det er ofte dystre udsigter, man finder frem til. Vi skal alle løbe hurtigere og producere mere, og kigger man bare tyve år ud i fremtiden, er det ikke længere sikkert, at din elektriker kollega er et rigtigt menneske. Robotterne med AI (kunstig intelligens) er nemlig på vej ind i vores hverdag. Og de kommer med stor hast.

Fremtidens elektriker skal være klar til den digitale fremtid

Det kan være svært for mange brancher at vide, hvordan udfordringerne kommer til at se ud i den digitale fremtid, for de mange elektrikere og installatører verden over. Derfor er der mange, der forsøger at spekulere i netop dette:

  • El-branchen er en af de brancher, der forsøger at komme fremtiden i forkøbet. Det handler om at tilpasse sig den digitale fremtid, hvor det forventes at intelligente robotter kommer til at overtage hver tredje job som elektriker.
  • Med den teknologiske udvikling er det vigtigt at tænke teknologi ind i fremtiden, da det uden tvivl er noget, vi vil se endnu mere af frem over. Dette vil specielt vise sig i antallet af robotter, der så småt vil overtage nogle af elektrikernes opgaver i dag.
  • El-branchen er godt stillet i forhold til fremtiden, fordi det er en branche, der har for vane at omstille sig til teknologiske udviklinger. Man ved, hvad man skal gøre for at følge med og mange autoriserede elektriker-firmaer arbejder aktivt på at øge deres viden om fremtiden.

En rapport udarbejdet af TEKNIQ, der er installatørernes organisation, og fagforbundet Dansk El-Forbund, mener, at 30 procent af byggebranchen i 2035 vil være styret af robotter. Det kan lyde vildt og forunderligt, men det er den virkelighed, der inden alt for mange år kan begynde at ramme arbejdsmarkedet. En af måderne hvorpå elektrikere skal rustes til fremtiden er igennem en ny højteknologisk uddannelse.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter