Danskerne er vilde med solceller

Danskere er vilde med solceller

Det er solen, der sørger for at give energi til en stor del af Danmarks virksomheder, boliger og butikker i sommermånederne. Den miljørigtige energitype er nemlig blevet mere populær i løbet af de sidste år, og er nu ved at være en indgroet del af den danske kultur. På internationale møder ved institutioner og organisationer og ved internationale forhandlinger, mærker vores politikere sig ved vores miljørigtige el-struktur, og denne kan nu også statistisk ses i Danmark.

Solceller bruges i stor grad i den danske sommer

For år siden var det en meget lille procentdel af det samlede elforbrug, der kom fra solcelleenergi. Faktisk lå procentdelen helt nede i tal, man kunne tælle på en hånd. I dag er billedet en del anderledes om sommeren, hvor det til tider kan være helt oppe på næsten 14 procent af den samlede mængde strøm i Danmark.

Tallet betyder, at Danmark er forgangsland på området, hvor vi procentuelt står for en meget større andel af den samlede strøm, end mange andre lande gør. Der er altså god grund til at puste det miljørigtige bryst frem, når vores politikere skal diskutere klima med andre lande.

Det forventes dog stadig, at der sker en stor stigning i løbet af de næste år, når det kommer til, hvor stor en del af vores strøm, der stammer fra solcelleenergi ved huse, boligforeninger eller virksomheder.

Udviklingen forventes dels fordi, man i denne tid eksperimenterer med tillæg til dem, der beslutter sig for at købe solceller, således at der også fra start af er et økonomisk incitament til at bidrage til det høje procenttal. Derudover er teknologien mere effektiv, end den tidligere har været, og udviklingen fortsætter. Hvor man for ti år siden kun udnyttede 8-10 % af den potentielle solenergi, er man nu oppe på tyve procent. Tallet forventes fortsat at stige.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter