Algebehandling: Hvor meget kan du selv klare?

Kan du selv klare en algebehandling af dit tag?

Husejer giver sit tag en algebehandling.

Mange danskere kæmper hvert år med at deres bolig bliver ramt af alger. De grønne belægninger rammer skyggevendte sider på huset, og det kan samtidig gå udover taget, fliserne på terrassen og facaderne. Det kan være meget irriterende at skulle gå i kamp med algerne hvert eneste år. Derfor vælger flere og flere danskere at få hjælp med algebehandlingen fra professionelle kræfter, der ved, hvad de laver.

Men der er meget, man selv kan gøre, inden algebehandlingsfirmaet kommer. Man kan nemlig ofte selv gøre en stor forskel med meget få ting. Hvis du for eksempel sætter dig til at skrubbe med en hård børste og rindende vand, er der ingen tvivl om, at du vil opnå gode resultater med at fjerne algerne fra den overflade, du kæmper med. Du kan med fordel også anvende et lettere rengøringsmiddel, så længe du er sikker på, at miljøet ikke tager skade af det anvendte middel.

Vær sikker på, at midlet i din algebehandling er lovligt!

Lovgivningen på området er meget striks omkring algebehandling. Man må nemlig ikke tage alle midler i brug, for at få bugt med de irriterende grønne belægninger. Hvis du bruger et middel, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen, er det rent faktisk en forseelse, der kan være strafbar. Du kan blive dømt til at skulle udbedre eventuelle skader, som det anvendte middel har forvoldt miljøet. Det er specielt kloaksystemet, du skal være påpasselig med. Der må ikke løbe spildevand ned i kloakken, når du er i gang med at rense fliser eller tagrende. Det anvendte behandlingsmiddel slår nemlig også de godartede alger, der lever naturligt i vores økosystem, ihjel. Og det er meget skidt for netop vores økosystem. Det er altså meget vigtigt, at man tænker sig om, inden man påbegynder en algebehandling af sit tag, fliser eller facade. Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge, så anbefales det at tage kontakt til et godkendt algefirma for kyndig vejledning.

Husk at dele...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter